Otvoren jubilarni 10. rukometni memorijal „Stanko Sivrić“

Jubilarni 10. memorijalni rukometni turnir „Stanko Sivrić – Premier cup“, međunarodni rukometni festival za mlađe uzraste koji se igra u čast preminulog istaknutog sportskog djelatnika i bivšeg predsjednika kluba HRK Međugorje, svečano je otvoren sinoć na terenu SC Krstine. Organizator turnira je HRK Međugorje, a turnir na kojemu će sudjelovati 22 kluba sa 62 ekipe iz BiH, Hrvatske i Crne Gore trajat će do 22. kolovoza.

Kao i proteklih godina, uz rukometno natjecanje, svim natjecateljima na raspolaganju će biti brojni drugi, vrlo zanimljivi zabavni sadržaji što ih pripremaju domaćini, organizatori i pokrovitelji turnira među kojima je i Općina Čitluk pa je stoga na sinoćnjem otvaranju riječi dobrodošlice mladim rukometašicama i rukometašima uputio Ilko Prusina, pomoćnik načelnika Općine Čiluk.

– Poštovana rukometna mladeži, poštovani treneri, prijatelji rukometa, suci i svi posjetitelji čast mi je i zadovoljstvo da vas i ove godine mogu pozdraviti i čestitati vam na vašem dolasku, te vam zaželjeti sve najbolje na 10. memorijalnom rukometnom turniru „Stanko Sivrić“ – Premier cup Međugorje. Iskreno i srdačno vas sve pozdravljam u svoje osobno ime i u ime dužnosnika Općine Čitluk i želim vam da se ugodno osjećate u Međugorju, da steknete nova iskustva, nova prijateljstva i da sve to odavde ponesete u svoj daljnji život – rekao je Ilko Prusina, pomoćnik načelnika Općine Čitluk, i organizatorima uputio iskrene čestitke na uspješnoj organizaciji 10. memorijalnog turnira“Stanko Sivrić“.

Iz godine u godinu po kvaliteti prikazane igre i po brojnosti ekipa međugorski rukometni festival s pravom je svrstan u rang najjačih i najmasovnijih rukometnih turnira za mlađe uzraste u BiH i među jače u Europi. Kao takav u Međugorje privlači brojne mlade rukometašice i rukometaše, ali i rukometne stručnjake i istaknute sportske djelatnike, među kojima je sinoć bio i Petar Skočibušić, predsjednik Rukometnog saveza Herceg – Bosne.

– Drage rukometašice i rukometaši,sportski prijatelji, treneri, djelatnici čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti vas i ove godine na 10. memorijalnom turniru „Stanko Sivrić“. Velika hvala organizatorima ovoga turnira jer u ova teška vremena uspijevaju pronaći novi put i pronaći sponzore da skupe sve vas ovdje na ovome mjestu. Drage sportašice i sportaši, neka vam poticaj bude upravo osvojena zlatna medalja kadetske košarkaške reprezentacije BiH, neka vam to bude poticaj za uvažavanje i poštivanje drugih i drugačijih i s ovom riječima želim vam uspjeh na ovome turniru – poručio je okupljenim rukometašicama i rukometašima Skučibušić na svečanosti otvaranja.

Budući da se turnir održava u jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta nezaobilazna je i njegova duhovna strana pa je tako sinoć u sklopu svečanog otvaranja turnira na sve njegove sudionike božji blagoslov zazvao župnik župe Međugorje fra Marinko Šakota.