2. međunarodni memorijalni turnir ‘Stanko Sivrić’

turnir14Pobjednik II međunarodnog memorijalnog turnira “Stanko Sivrić” za mlađe uzraste održanog 24-26.08. 2007. godine u Međugorju je ekipa HRK Izviđač iz Ljubuškog.

U finalnoj utakmici pred više od 500 gledatelja pobijedili su ekipu RK CO Zagreb rezultatom 34 : 20. U veoma zanimljivoj utakmici rukometaši Izviđača su od samog početka ušli u igru puno čvršće, te ubrzo prave znatnu rezultatsku prednost koju zadržavaju do kraja susreta.

Dok su se Zagrebaši „snašli“ već je bilo kasno i unatoč velikim naporima, kako igrača tako i njihove publike, u drugom poluvremenu nisu uspjeli da preokrenu rezultat u svoju korist.
Osim igre u ovoj utakmici moramo pohvaliti i navijanje.Naime obje ekipe su imali veliku podršku svojih navijača iz Ljubuškog i Zagreba dok su se domaći navijači podijelili i na jednu i drugu stranu.
Atmosfera na tribinama je bila fenomenalna, navijanje kao na utakmicama Lige prvaka. Budući većina ovih igrača vjerojatno nikad prije nije niti igrala pred ovakvom publikom očito je za neke(Izviđač) bila stimulans, a za druge(Zagreb) kočnica. Inače cijeli turnir , unatoč velikoj vrućini ovih dana u Međugorju, obilježila je dosta velika posjećenost gledatelja.

Rukometaši HRK Međugorje su, nakon dvije pobjede u skupini te porazu u polufinalu, u utakmici za treće mjesto izgubili od RK Jerkovac rezultatom 30 : 19. Naši momci su na ovom turniru pokazali veliki potencijal međutim i spoznaju da bez velikog rada i zalaganja se neće moći sportski razvijati u željenom pravcu te biti dostojni suparnici ekipama poput Izviđača ili Zagreba.

Ovim putem Uprava HRK Međugorje se zahvaljuje svim posjetiteljima te sudionicima turnira i poziva da budu dragi gosti i dogodine na III međunarodnom memorijalnom rukometnom turniru “Stanko Sivrić” za mlađe uzraste u kolovozu 2008. godine