5. memorijal ‘Stanko Sivrić’

2010_tvPetodnevni festival odličnog rukometa okupio je 60 ekipa i 1000 natjecatelja koji su se natjecali u šest kategorija. Pokale i medalje najboljim momčadima i pojedincima uručili su direktor HRK Međugorje Tomislav Pehar, utemeljitelj HRK Međugorje i dugogodišnji trener Žarko Dodig te proslavljeni hrvatski rukometaš i svojevremeno najbolji igrač svijeta Patrik Ćavar.

U kategoriji 98./99. godište (djevojčice) prvo mjesto osvojila je ekipa Kaštela. Drugo mjesto osvojile su rukometašice Jerkovca, a treće ŽRK Kosača Mostar. Za najbolju igračicu proglašena je Iva Borovac (Jerkovac), najbolju vratarku Julija Kapitanović (Kaštela), a najboljeg strijelca Iva Vasilj iz Međugorja.

Kod dječaka prvo mjesto osvojili su rukometaši Čapljine koji su u finalu pobijedili RA Izviđač. Treće mjesto osvojili su rukometaši Metkovića. Najboljim igračem proglašen je Ivan Miličević(Izviđač), najboljim vratarom Ilija Blažević (Čapljina), a najboljim strijelcem Ivan Koncul(Metković).

U kategoriji 96./97. godište (djevojčice) slavile su rukometašice Vinodola. Drugoplasirane su bile rukometašice Splita, a trećeplasirane Makarske. Titulu najbolje igračice odnijela je Marijeta Lekaj koja je proglašena i najboljim strijelcem. Za najbolju vratarku proglašena je Lucija Mijoč iz Splita.

Kod dječaka prvo mjesto osvojio je Metković, drugo Iskra iz Stoca, a treće domaće Međugorje. Najboljim igračem proglašen je Marin Marić (Metković), najboljim vratarom Mate Petković (Međugorje), a najboljim strijelcem Boris Miletić (Međugorje).

U najstarijoj kategoriji 94./95. (djevojčice) najbolje su bile rukometašice Lokomotive. Drugo mjesto osvojile su rukometašice Makarske, a treće igračice Nikšića.

Za najbolju igračicu u ovoj kategoriji proglašena je Anđela Goranović (Nikšić), za najbolju vratarku Ana Dodig (Makarska), a najboljeg strijelca Nikolina Jarak (Katarina).

RA Izviđač osvojila je prvo mjesto, a drugo mjesto Krilnik. Trećeplasirani su bili rukometaši Zrinjskog.

Ante Pavlak iz pobjedničke momčadi proglašen je najboljim igračem, a Denis Tolj iz Krilnika za najboljeg vratara. Najbolji strijelac je Luka Bendević (Krilnik).

Ovogodišnja organizacija još jednom je potvrdila kako se ovaj turnir s pravom može staviti u rang najjačih turnira u Europi za mlađe uzraste.