Započeo 9. međunarodni rukometni memorijal „Stanko Sivrić“

Deveti rukometni memorijal „Stanko Sivrić – Premier cup 2014.“  započeo je jučer. Turnir koji se igra u čast preminulog Stanka Sivrića, istaknutog sportskog djelatnika i bivšeg predsjednika HRK Međugorje, ove je godine u Međugorju okupio više od 1000 djece, trenera i osoblja u njihovoj pratnji. Svečano otvaranje turnira upriličeno je sinoć na Krstinama, a turnir će trajati do 23. kolovoza.

Na ovogodišnji turnir prijavljene su ukupno 54 mlade muške i ženske ekipe. Svima njima dobrodošlicu na turnir i u Međugorje zaželio je predsjednik HRK Međugorje i predsjednik Organizacijskog odbora turnira Ante Vidović. Dobrodošlicu mladim rukometašima iz cijele BiH, Hrvatske, regije, Europe i dvjema  reprezentacijama iz dalekog Katara zaželio je i predsjednik Rukometnog saveza Herceg-Bosne Petar Skočibušić, a pozdrave čitlučkog načelnika Ive Jerkića i želje za uspješan nastup na turniru, koji je s pravom uvršten u kalendar EHF-a, okupljenima je prenio pomoćnik načelnika Ilko Prusina.

Memorijalni rukometni turnir u spomen na Stanka Sivrića svake godine svojim posjetiteljima ponudi uzbudljiva natjecanja i mnoštvo drugih sadržaja koji obogaćuju turnir. Tako će natjecatelji i ove godine imati priliku posjetiti hercegovačke turističke bisere, a neće nedostajati ni zabave i rekreacije. Budući da se turnir održava u jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta nezaobilazna je i njegova duhovna strana pa je tako sinoć u sklopu svečanog otvaranja turnira na sve njegove sudionike božji blagoslov zazvao župnik župe Međugorje fra Marinko Šakota. Nakon čega su nastupi HKUD „Sv Marko“ Vionica i HKUD „Sv Ante“ Dretelj zabavili  natjecatelje prije nastavka natjecanja koje je započelo jučer u 17 sati.

Vrijednost jednog od najjačih turnira za mlađe uzraste u Europi prepoznali su i turnir podržavaju Patrik Ćavar, Pero Metličić, Slavko Goluža, Marin Šego i brojni drugi vrsni sportaši i sportski djelatnici. Organizator turnira ove godine je HRK Međugorje, a sve utakmice odigrat će se na Krstinama i terenima Sportskog centra Circle International u Međugorju.

citluk.ba