Međugorje rukometni centar regije

Međugorje će od 20. do 23. kolovoza biti rukometni centar regije. U ovom poznatom hercegovačkom mjestu u ta će četiri dana boraviti više od 1000 mladih rukometaša i rukometašica koji će se natjecati na devetom izdanju Međunarodnog rukometnog turnira ‘Stanko Sivrić’, Premier cup 2014.

Ovaj turnir igra se u čast preminulog Stanka Sivrića, istaknutog sportskog djelatnika i bivšeg predsjednika HRK Međugorje. Turnir, kojeg HRK Međugorje od ove godine po prvi put samostalno organizira, iz godine u godinu sve više raste i dobiva na značaju, a da danas predstavlja itekako respektabilan događaj u rukometnom kalendaru regije, ali i šire.

Ove godine na Premier cupu će nastupiti više od 50 ekipa, s preko 1000 rukometaša i rukometašica.

Dolaze rukometni klubovi iz Bosne i Hercegovine i regije, ali i svijeta, budući da je ove godine prvi put stigla i reprezentacija Katara, koja je prijavila dvije kategorije. Zbog svega toga Međunarodni rukometni turnir ‘Stanko Sivrić’, Premier cup ne predstavlja samo rukometno natjecanje, nego istinski festival sporta koji služi kao još jedna vrlo upečatljiva promidžba Međugorja i Hercegovine.

“Prezadovoljni smo zasad jer se u teškoj ekonomskoj situaciji već odazvao veliki broj atraktivnih ekipa. Turnir je svakako postao prepoznatljiv. Ove godine nam dolazi i Balić – Metličić akademija s dva godišta te Zagreb. Pero Metličić će biti jedan od promotora turnira i dodjeljivat će nagrade na njemu”, rekao je predsjednik HRK Međugorje, Ante Vidović.

Turnir se igra u više mlađih kategorija, a na njemu će nastupiti rukometaši i rukometašice od 1998. do 2003. Godišta. Igra se na terenima HRK Međugorje i na terenu Sport centra Circle International u Međugorju.

Prve utakmice igraju se danas od 17 sati na oba terena, a svečano otvaranje na rasporedu je u 21 sat u Krstinama.

M.M. / Bljesak.info