Rukometni festival s 1000 sudionika

Po prvi put u organizaciji HRK Međugorje će se ovoga ljeta održati 9. po redu Međunarodni rukometni turnir “Stanko Sivrić” – Međugorje 2014. za mlađe dobne kategorije na koji su prijave i dalje u tijeku. Najveće regionalno natjecanje za mlade u muškoj i ženskoj konkurenciji započinje 20. kolovoza, a od 21 sat iste večeri će biti upriličeno i svečano otvaranje. Turnir iz EHF kalendara (na programu od 20. do 23. kolovoza) će okupiti oko 50 ekipa sudionica, odnosno više od 1000 djece.

– Prezadovoljni smo zasad jer se u teškoj ekonomskoj situaciji već odazvao veliki broj atraktivnih ekipa. Turnir je svakako postao prepoznatljiv, kaže predsjednik HRK Međugorje i predsjednik Organizacijskog odbora turnira Ante Vidović.
Po prvi put će nastupiti i reprezentacija Katara koja dolazi s dvije kategorije mladih igrača.

– Imamo još ekipa koje sudjeluju po prvi put. Ove godine nam dolazi i Balić – Metličić akademija s dva godišta te Zagreb. Pero Metličić će biti jedan od promotora turnira i dodjeljivat će nagrade na njemu. Tu će od legendarnih rukometaša standardno biti i Patrik Ćavar, a 99 posto i Slavko Goluža, kazao je Vidović.

Međunarodni rukometni turnir “Stanko Sivrić” – Međugorje 2014. se organizira u čast preminulog istaknutog sportskog djelatnika i bivšeg predsjednika HRK Međugorje Stanka Sivrića. Kao i obično, posjetit će ga deseci rukometnih ekipa iz Bosne i Hercegovine i inozemstva te uveličati međugorski festival rukometa koji je svrstan u rang najjačih i najmasovnijih rukometnih turnira za mlađe uzraste u BiH.

Kao i proteklih godina, uz rukometni turnir, svim natjecateljima će na raspolaganju biti brojni drugi, vrlo zanimljivi zabavni sadržaji što ih pripremaju domaćini, organizatori i pokrovitelji turnira. Da bi mladim sportašima dočarali ljepote naše zemlje, organizatori će se pobrinuti da sudionici posjete hercegovačke turističke bisere kao Kravice, Mostar i Stari most, ali i marijansko svetište u Međugorju.

Er. B. / Dnevni list